Đukanović ipak opozvao više ambasadora, među njima i ambasador u Beogradu Tarzan Milošević

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 18:05

Đukanović ipak opozvao više ambasadora, među njima i ambasador u Beogradu Tarzan Milošević

Crnogorski predsednik Milo Đukanović ipak je doneo ukaz o opozivu više ambasador na rezidentnoj i nerezidentnoj osnovi među kojima je i ambasador u Beogradu Tarzan Milošević.

Inicijativu za opoziv je pokrenula vlada.

Đukanović je, saopšteno je iz njegovog kabineta, opozvao ambasadore na rezidentnoj osnovi, u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Italiji, Kini, Nemačkoj, Poljskoj, Svetoj Stolici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Suverenom Malteškom Redu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Takođe, opozvao je ambasadore na nerezidentnoj osnovi u Bahreinu, Estoniji, Indoneziji, Kuvajtu, Letoniji, Litvaniji, Malti, Republici Koreji, San Marinu i Saudijskoj Arabiji.

Đukanović je pozvao građane da na osnovu ove inicijative vlade za opoziv ambasadora sudi da li je novoj većini u prvom planu stvaranje profesionalne diplomatske službe, ili demonstriranje moći nakon izbora.

"Po mom mišljenju, u pitanju je revanšizam kojim nova vlada pokazuje svoje pravo političko lice, i u krajnjem odgovornost prema državi", naveo je predsednik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Đukanović ipak opozvao ambasadore u više zemalja, među njima i Tarzan Milošević

Izvor: RTS, 24.Feb.2021

Crnogorski predsednik Milo Đukanović doneo je ukaze o opozivu sa dužnosti više ambasadora Crne Gore, među kojima je ambasador u Srbiji Tarzan Milošević. . Ukazi o opozivu doneti su za ambasadore Crne Gore u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Italiji, Kini, Nemačkoj, Poljskoj,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.