Đilasovoj inicijativi se odazvalo hiljadu sugrađana

Izvor: Glas javnosti, 30.Apr.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilasovoj inicijativi se odazvalo hiljadu sugrađana

BEOGRAD - Veliki broj građana odazvao se akciji da prijave oštećenja u parkovima u akciji popravke parkovskog mobilijara i rekvizita u dečjim igralištima koju je, na inicijativu gradonačelnika Beograda, pokrenulo JKP "Zelenilo - Beograd". Prema rečima Radovana Draškića, direktora ovog komunalnog preduzeća, od kako je poziv upućen građanima, svakog dana u proseku dobijaju oko 80 prijava.

- Iako smo rekli da će akcija trajati do kraja aprila zbog velikog interesovanja odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << smo da prijave građana primamo još nekoliko dana posle prvomajskih praznika, kako bismo prikupili što više podataka o oštećenjima na mobilijaru. Naše ekipe već počinju da rade po prvim prijavama, a u našim radionicama uveliko je u toku izrada delova koje treba zameniti. Zamišljeno je da ceo posao traje tokom proleća, ali ćemo se truditi da većinu aktivnosti završimo već tokom maja - rekao je Radovan Draškić.

Naime, kako se na blizu 3.000 hektara zelenih površina u Beogradu nalazi veliki broj klupa, korpi za otpatke, klackalica, ljuljaški, vrteški i ostalih rekvizita za igru dece, veliki broj se tokom godine i pokvari, polomi ili ošteti.

Da bi se taj posao obavio za što kraće vreme, ovo komunalno preduzeće pozvalo je 18. aprila sugrađane da učestvuju u pripremnim aktivnostima, tako što će informisati službe "Zelenila" o stanju mobilijara u svojoj neposrednoj okolini. Kako je planirano da akcija prijavljivanja traje do kraja meseca, iz "Zelenila" apeluju na građane da iskoriste ovu mogućnost i na vreme prijave oštećeni mobilijar.

Sve podatke o mestu i popravci parkovskog mobilijara i dečjih rekvizita za igru građani mogu javiti na telefon 2630-506, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.