Đilas: Privremeni organ Beograda predložiti za Nobelovu nagradu

Izvor: Blic, 02.Dec.2013, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Privremeni organ Beograda predložiti za Nobelovu nagradu

Govoreći o rebalansu budžeta Beograda, bivši gradonačelnik Dragan Đilas je ironično rekao da bi članove privremenog organa i sekretara tog tela "trebalo predložiti za Nobelovu nagradu za ekonomiju pošto su Grad koji je pred banrkotstvom uspeli da oporave za osam dana". On je dodao i ocenu da se Srbija zadužuje 60 puta više nego Beograd.

"Kako će to Beograd da bankrotira, a neće Srbija koja se zadužuje 60 puta više", upitao je on, dodajući da je Beogradu u ovoj godini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uzeto 7,1 milijarda dinara a da je i pored toga grad funkcionisao.

"Treba da bude sramota one koji iz političkih razloga unose paniku medju Beogradjane", rekao je on, uz predlog da Vlada smeni celo privremeno

veće u Beogradu.

"DS predlaže Vladi da kada je u pitanju Beograd smeni celo privremeno veće, postavite nas koji smo vodili Beograd da vodimo privremeno veće četiri meseca i pa da vidimo da li će Beograd bankrotirati", istakao je bivši gradonačelnik Beogarda.

Djilas je kazao i da beogradska javna preduzeća nemaju problema u funkcionisanju i da su završni računi tih preduezhe pozitivni.

Predsednik DS Dragan DJilas je dodao i da je jutros na računu Grada Beograda bilo više od 5,3 milijarde dinara i zapitao kako je moguće da je grad pred bankrotom ako ima toliko novca na računu.

Opoziciona Demokratska stranka (DS) zatražila je danas da se iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o budžetu Srbije za 2014. jer će dovesti državu na granicu bankrotstva.

Predsednik DS Dragan Djilas kazao je na konferenciji za novinare da predlog budžzeta nema razvojnu komponentu i ideju kako da se pokrene privreda Srbije.

"Ovaj budžet je još gori od prethodnih koje je usvajala sadašnja Vlada i dovešće do toga da država dodje na granicu bankrotstva, da desetine hiljada gradjana ostane bez posle i da opadne kupovna moć stanovništva", kazao je Djilas.

On je predložio da se zbog toga povuče predloženi budžet i u narednih sedam dana održi rasprava kako bi Srbija dobila budžet koji će omogućiti normalno funkcionisanje države.

Predsednik DS je kazao da je prihod u budžetu u oktobru 2012. godine bio 93 milijarde dinara, a godinu dana kasnije za 20 milijardi dinara manji.

Djilas je upitao stranke u vladajućoj koaliciji koje se zalažu za interese penzionera zasto se odustalo od 13. penzije.

"Dajte da sednemo zajedno, da pozovemo i sindikata, ljude koji nisu članovi stranaka, da pokušamo da dodjemo do budžteta koji će omogućiti Srbiji da ide napred", pozvao je on.

Djilas da je dodao da je Srbija "šampion Evrope" u zaduživanju i da Vlada Srbije nema mere kojima bi pokazala da ne želi teret krize da prebaci na gradjane.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Djilas: Privremenom veću Beograda treba dodeliti Nobelovu nagradu za ekonomiju

Izvor: Beta Video, 02.Dec.2013

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Dragan Djilas: Privremenom veću Beograda treba dodeliti Nobelovu nagradu za ekonomiju, jer su grad pred bankrotstvom uspeli da oporave za osam dana. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.