Đilas: Nastavnicima veće plate, đacima besplatni udžbenici

Izvor: Blic, 11.Feb.2018, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Nastavnicima veće plate, đacima besplatni udžbenici

Kandidat za gradonačelnika liste "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju!", Dragan Đilas istakao je danas da je Beogradu potrebno vratiti sistem u kome sve funkioniše, posebno obrazovanje.

Neophodno je, kaže, "uspostaviti sistem u kome su škole bezbedne, u kome će nastavnici imati veće plate, i u kome će grad obezbediti udžbenike, a za to je, potrebno izdvojiti „samo 1,5 odsto gradskog budžeta".

Đilas je rekao da su deca u školama u vreme njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mandata dobijala dva kompleta udžbenika, da ne bi morala da nose teške torbe, već da ih jedan komplet čeka u ormarićima u školama koji su zbog toga i napravljeni.

- Ako deca u Švedskoj imaju besplatne udžbenike, ako deca u Engleskoj imaju to, ako deca u pola Evrope imaju besplatne udžbenike zašto naša deca da nemaju?”, pita Đilas.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ivković: Beograd je imao duh grada, sada se živi u strahu

Izvor: N1 televizija, 12.Feb.2018, 11:41

Dragan Đilas je najbolji kandidat za gradonačelnika koji trenutno postoji i za ovaj grad on je najbolja opcija, izjavio je košarkaški trener Dušan Duda Ivković u Novom danu. Kaže da je u vreme kada je Đilas bio gradonačelnik, Beograd imao duh grada, a da je utisak da je grad sada u stalnom strahu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.