Izvor: B92, 07.Feb.2009, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Nema tajni za beli šengen

Beograd -- Potpredsednik Vlade zadužen za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je za Danas da u Akcionom planu za beli šengen nema ničeg tajnog.

"Akcioni plan Vlade Srbije u kojem su navedeni koraci koji bi trebalo da obezbede bezvizni režim za naše građane nije tajna. Ali, moramo da poštujemo evropske kolege da tehnička pitanja i rad budu stvarno tehnički, a kada oni objave izveštaje o napretku svaki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << detalj će postati dostupan za javnost", rekao je za Božidar Đelić.

Danas je prethodnog dana objavio da su detalji pregovora o viznoj liberalizaciji, uključujući sadržaj razgovora državnih zvaničnika sa stručnjacima Evropske komisije i vladin Akcioni plan za beli šengen, proglašeni tajnom i to na zahtev Evropske komisije.

Ren 12. februara u Beogradu

Evropski komesar za proširenje Oli Ren dolazi u četvrtak 12. februara u Beograd, ali precizan plan posete još nije utvrđen, rečeno je Danasu u Delegaciji Evropske komisije u Beogradu.

Prema njegovim rečima, plan Vlade koji bi trebalo ostvariti do aprila ove godine i koji sadrži 22 tačke, sastavljen je na osnovu izveštaja Evropske komisije i praktično sadrži sve važne elemente Mape puta koji je EK dostavila Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.