Izvor: Nezavisne Novine, 19.Avg.2016, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji razbojništva u Banjaluci: Mladić izboden, spasila ga portparol policije

BANJALUKA - Dragan Stupar (20) iz Bosanskog Petrovca izboden je preksinoć nožem u banjalučkom naselju Borik, a prva mu je pomogla i do dolaska ljekara prvu pomoć ukazala Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, koja je za "Nezavisne" ispričala da je primijetila kako nekoliko metara ispred njenog automobila s travnjaka prema asfaltu pristiže mladić, te da drži ruku na stomaku.

U prvi mah, ističe, dvoumila se jer nije znala da li je u pitanju opasno lice ili žrtva, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je na kraju ipak odlučila da zaustavi vozilo. Prethodno je tuda prošlo nekoliko vozila, ali se nijedno nije zaustavilo.

"Kako sam zaustavila vozilo, on je prišao i primijetila sam da je krvav. Uzela sam brzo telefon i pozvala operativno dežurstvo, te im rekla da pošalju Službu hitne pomoći kod Venecija mosta", ispričala je Markanovićeva.

Potom je izašla iz svog automobila, na koji se Stupar naslonio, a ona ga je smirivala i držala ga u svjesnom stanju.

"Pripadnici Službe hitne pomoći su zaista veoma brzo došli, iznijeli su nosila i stavili ga na njih, a u međuvremenu je došao još jedan momak i ja sam ih zamolila da sačekaju dolazak policije kako bi pomogli u istrazi, ukoliko su, eventualno, nešto vidjeli u vezi s napadom na tog mladića", priča Markanovićeva.

Iz CJB Banjaluka je zvanično potvrđeno da je Markanovićeva na vrijeme obavijestila policiju i Službu hitne pomoći, te da je o svemu obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja.

Ovo djelo okarakterisano je kao pokušaj razbojništva.

U Kliničkom centru RS u Banjaluci nam je rečeno kako je Stupar primljen s ubodnom ranom u predjelu trbuha, da je operisan i da nije životno ugrožen.

"Unutrašnji organi nisu povrijeđeni i radi se o povredi prednjeg trbušnog zida. Stanje pacijenta je stabilno", rečeno je u UKC RS.

Podsjetiomo, ona je u četvrtak oko 23 sata slučajno naišla Ulicom Gavre Vučkovca, u blizini Venecija mosta, gdje je primijetila mladića kako se drži za stomak, te je zaustavila svoje vozilo.

Zatim je pozvala policiju, koja je kontaktirala i Službu hitne pomoći, a do njihovog dolaska Stupara je držala u svjesnom stanju i pomogla mu da spriječi obilnije krvarenje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.