Hronika

Detalji razbojništva u Banjaluci: Mladić izboden, spasila ga portparol policije

Detalji razbojništva u Banjaluci: Mladić izboden, spasila ga portparol policije
Detalji razbojništva u Banjaluci: Mladić izboden, spasila ga portparol policije

BANJALUKA - Dragan Stupar (20) iz Bosanskog Petrovca izboden je preksinoć nožem u banjalučkom naselju Borik, a prva mu je pomogla i do dolaska ljekara prvu pomoć ukazala Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, koja je za "Nezavisne" ispričala da je primijetila kako nekoliko metara ispred njenog automobila s travnjaka prema asfaltu pristiže mladić, te da drži ruku na stomaku.

U prvi mah, ističe, dvoumila se jer nije znala da li je u pitanju opasno lice ili žrtva, ali je na kraju ipak odlučila da zaustavi vozilo. Prethodno je tuda prošlo nekoliko vozila, ali se nijedno nije zaustavilo.

"Kako sam zaustavila vozilo, on je prišao i primijetila sam da je krvav. Uzela sam brzo telefon i pozvala operativno dežurstvo, te im rekla da pošalju Službu hitne pomoći kod Venecija mosta", ispričala je Markanovićeva.

Potom je izašla iz svog automobila, na koji se Stupar naslonio, a ona ga je smirivala i držala ga u svjesnom stanju.

"Pripadnici Službe hitne pomoći su zaista veoma brzo došli, iznijeli su nosila i stavili ga na njih, a u međuvremenu je došao još jedan momak i ja sam ih zamolila da sačekaju dolazak policije kako bi pomogli u istrazi, ukoliko su, eventualno, nešto vidjeli u vezi s napadom na tog mladića", priča Markanovićeva.

Iz CJB Banjaluka je zvanično potvrđeno da je Markanovićeva na vrijeme obavijestila policiju i Službu hitne pomoći, te da je o svemu obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja.

Ovo djelo okarakterisano je kao pokušaj razbojništva.

U Kliničkom centru RS u Banjaluci nam je rečeno kako je Stupar primljen s ubodnom ranom u predjelu trbuha, da je operisan i da nije životno ugrožen.

"Unutrašnji organi nisu povrijeđeni i radi se o povredi prednjeg trbušnog zida. Stanje pacijenta je stabilno", rečeno je u UKC RS.

Podsjetiomo, ona je u četvrtak oko 23 sata slučajno naišla Ulicom Gavre Vučkovca, u blizini Venecija mosta, gdje je primijetila mladića kako se drži za stomak, te je zaustavila svoje vozilo.

Zatim je pozvala policiju, koja je kontaktirala i Službu hitne pomoći, a do njihovog dolaska Stupara je držala u svjesnom stanju i pomogla mu da spriječi obilnije krvarenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije