Delo: Miodrag Kostić većinski vlasnik Aerodroma Portorož

Izvor: RTS, 04.Jan.2019, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delo: Miodrag Kostić većinski vlasnik Aerodroma "Portorož"

Biznismen Miodrag Kostić, vlasnik srpske kompanije "MK grupa", postao je većinski vlasnik Aerodroma "Portorož", piše ljubljanski dnevni list "Delo".
Luka "Kopar" je krajem 2018. godine prodala Hotelu "Palas Portorož", koji je u vlasništvu Miodraga Kostića, dodatnih 15 odsto udela u Aerodromu "Portorož", tako da srpski biznismen sada ima nešto više od 53 odsto vlasničkog udela u Aerodromu, piše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Delo.

Ostali akcionari Aerodroma "Portorož" su Opština Piran sa 36,2 odsto učešća i Preduzeće za puteve "Kopar" (CPK) sa 10,25 procenata udela.
Delo dodaje da Luka "Kopar" nije otkrila kupoprodajnu cenu, ali da je, prema nezvaničnim podacima, reč o relativno niskom iznosu.
"Prvi čovek srpske 'MK grupe', Kostić, poslednjih godina je snažno prisutan na slovenačkoj obali", navodi se u tekstu, uz podsećanje da je kupio hotele "Kempinski", zatim udeo u portoroškoj vazdušnoj luci, te da je navodno zainteresovan i za kupovinu Marine "Portorož".
List takođe tvrdi da je Kostić u protekloj godini uspešno sprečio pokušaje slovenačkog preduzeća "Sava" da preuzme akcije Gorenjske banke u hotelima "Bernardin".
Kostić je, inače, većinski vlasnik Gorenjske banke iz Kranja sa udelom od skoro 76 procenata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova investicija Kostića, postao vlasnik aerodroma

Izvor: Capital.ba, 04.Jan.2019

BEOGRAD – Srpski biznismen Miodrag Kostić je krajem decembra 2018. postao većinski vlasnik Aerodroma Portorož, vidljivo je iz objave AJPES-a. Dodatnih 15 odsto Aerodroma Kostićeva kompanija Hotel Palace Portorož kupila je od Luke Koper, piše Indikator.ba. Preostali dioničari su opština Piran...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.