Delegacija Komunističke partije Kine kod Vučića

Izvor: N1 televizija, 12.Apr.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Komunističke partije Kine kod Vučića

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je ocenio da poseta delegacije Komunističke partije Kine, koju predvodi član Politbiroa Centralnog komiteta Džang Čunsien, predstavlja potvrdu "čeličnog prijateljstva" i sveobuhvatnog strateškog partnerstva Srbije i Kine.

Vučić je istakao značaj kineskog stava o nepriznavanju nezavisnosti Kosova i podrške Pekinga u međunarodnim organizacijama.

Džang je rekao da je Srbija sve popularnija u Kini i da je vidljivo sve >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << veće interesovanje za razvoj bilateralne privredne saradnje.

Vučić i Džang su izrazili očekivanje da će uskoro biti otvorena direktna avionska linija između Srbije i Kine, što bi doprinelo razvoju saradnje, ali i upoznavanju naroda dveju zemalja, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Čestitka Li Kećanga

Kineski premijer Li Kećang je čestitao je Vučiću pobedu na izborima za šefa države.

Uveren sam da će Srbija pod vašim vođstvom postići još veći uspeh u ekonomskom i društvenom razvoju, navodi se u Lijevoj čestitki upućenoj Vučiću.

Li je poručio da Kina pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Srbijom i da je spremna za dalje učvršćivanje tradicionalnog prijateljstva između dve zemlje, kao i za produbljivanje uzajamno korisne saradnje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Dačić: Srbija najveći prijatelj Kine u Evropi

Izvor: RTS, 13.Apr.2017, 09:48

Predsednik SPS-a Ivica Dačić se sastao sa delegacijom Kine koju predvodi član Politbiroa centralnog Komiteta Komunističke partije Kine Džang Čunsian. . Srbija je najveći prijatelj Kine u Evropi, izjavio je  ministar...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.