Deda Mraz, vožnja fijakerom, Novogodišnja šuma za praznike na niškim ulicama

Izvor: Megafon.co, 25.Dec.2020, 18:02

Deda Mraz, vožnja fijakerom, Novogodišnja šuma za praznike na niškim ulicama

Od nedelje, 27. decembra, do četvrtka, poslednjeg dana 2020. godine organizuju se “Novogodišnji dani u Nišu” na Trgu kralja Milana i u parku u ulici 7. juli. Program traje od 11 do 17 sati. U pomenutom periodu u parku u ulici 7. juli sve koji dođu očekuje “Novogodišnji grad”. Kutija želja – radionica za izradu novogodišnjih čestitki. Posetioci će ispisivati novogodišnje poruke i želje i dobijati balone sa porukama. Deo programa na ovom mestu je i “Magija Deda Mraza”. >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Fotografisanje sa Deda Mrazom i animatorima – vilenjacima, uz jelku, sneg i veselu prazničnu atmosferu.
“Takođe, oni koji žele moći će da se provozaju Novogodišnjim fijakerom kroz park u ulici 7. juli. Besplatni vaučeri za vožnju mogu da se preuzmu u Turističkom informativnom centru u Obrenovićevoj 38. Fijaker će obilaziti park u periodu od 11 do 15 sati od 27. do 31. decembra.”
Istih dana na Trgu kralja Milana nalaziće se “Novogodišnja šuma sa bazarom rukotvorina juga Srbije” gde će se promovisati čajevi, lekovito bilje, a služiće se i kuvano vino.
Organizatori napominju da su Novogodišnji dani u Nišu organizovani na promenadnom principu. Neće biti okupljanja, a primenjivaće se sve preporučene mere zaštite od virusa.
Na Novogodišnjem bazaru biće predstavljene rukotvorine udruženja sa juga Srbije: Udruženje Aktiv žena Niša, Etno art Niš, Udruženje Niških domaćina i domaćica, Vilin vez Niš. Udruženje za negovanje tradicije „Višnja“, Udruženje narodnog stvaralaštva Majka Nada Niš, Niševljanka „ Melodija“, „Kuća čaja“, Liciderska srca Niš, Udruženje žena Zlatni groš i mnogi drugi. Besplatni vaučeri za čaj i vino mogu takođe da se preuzmu u Obrenovićevoj 38, u Turističkom informativnom centru.
Humanitarne aktivnosti Od 1. do 15. januara 2021. godine na Trgu kralja MIlana nalaziće se Ulica suvenira na kojoj će biti ponuđeni suveniri i rukotvorine 18 udruženja sa juga Srbije. U Turističkoj organizaciji Niš kažu da je novogodišnji program humanitarnog karaktera.
“Prikupljena sredstva biće donirana Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka “Nurdor”.”
Novogodišnji program je društveno odgovorna aktivnost, kažu u Turističkoj organizaciji. U Turističkom informativnom centru u Obrenovićevoj 38 prikupljaće se i prilozi turista, posetilaca i građana za Nurdor. Takođe, biće postavljena kutija za donacije na infopultu na Trgu kralja Milana i u parku u ulici 7. juli.
Na video-bimu na Trgu kralja Milana 31. decembra 2020, 1. i 2. januara 2021. godine, od 11 do 17 sati, biće emitovano 11 promotivnih filmova Turističke organizacije Niš. Ideja je da se i ovim putem promovišu turistički i kulturni potencijali i ponuda grada i okoline, objašnjavaju iz TON.
Foto – Turistička organizacija Niša

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Novogodišnji dani u Nišu

Izvor: JUGpress.com, 25.Dec.2020

NIŠ..Novogodišnji dani u Nišu biće održani u periodu 27.- 31. decembra od 11 do 17 sati , na dve lokacije, Trgu kralja Milana i u Starom parku u ulici 7.juli...Program obuhvata:.. Ulica 7.juli kod Gradske kuće i Starog parka biće pretvorena u Novogodišnji grad. Tu će se nalaziti i  Kutija...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.