Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dajak na poštanskoj markici

BANJALUKA - "Pošte Srpske" kreirale su poštansku markicu posvećenu jednom od simbola grada Banjaluka - dajak čamcu.

"Pošte Srpske" su objavile da će sutra u prodaju biti pušteno prigodno izdanje poštanske marke "Dajak".

Dajak je plovilo specifično za Vrbas u Banjaluci, odnosno pliće dijelove riječnog toka u gradu gdje je moguće ploviti odguravanjem od dna rijeke uz pomoć posebno izrađene motke koja se zove dajak i po kojoj je i čamac dobio ime. Izradom dajak čamca u Banjaluci već decenijama se bavi porodica Zamolo.

(Mondo)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dajak na poštanskoj markici

Izvor: BanjalukaLive.com, 04.Jul.2017

Pošte Srpske kreirale su poštansku markicu posvećenu jednom od simbola Banjaluke "dajak čamcu"."Od sutra, 5. jula, u prodaju će biti pušteno prigodno izdanje poštanske marke 'Dajak'", objavile su Pošte Srpske.Dajak je plovilo specifično za Vrbas u Banjaluci, odnosno pliće dijelove riječnog...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.