Dačić: Bajatović će odgovarati ako je nešto ukrao; Radulović: Srbijagas nas skupo košta

Izvor: Press, 23.Okt.2013, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Bajatović će odgovarati ako je nešto ukrao; Radulović: Srbijagas nas skupo košta

Dačić je u Aero klubu rekao da se situacija oko Srbijagasa, koje je ocenio kao državno pitanje i državni problem, pojednostavljuje kroz sudbinu direktora preduzeća Dušana Bajatovića. On je precizirao da na primer Petrohemija duguje Srbijagasu 18 milijardi dinara što je oko 150 miliona evra.
"Jel to znači da Bajatović treba da isključi Petrohemiju, Železaru...mora država oko toga da se dogovori kroz koncepciju šta hoćemo oko Srbijagasa" rekao je Dačić. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

On je ukazao da ne može da postoji socijalna cena, a da se istovremeno traži profit i dodao da Bajatović ukoliko je "nešto ukrao mora da odgovara". Dačić je dodao da je sa prvim poptredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem imao niz sastanaka o temama infrastrukture i saobraćaja, a da uskoro sledi i razgovor o energetici.
Ministar privrede Saša Radulović izjavio je večeras da potpuno podržava ministra energetike Zoranu Mihajlović u naporima da se reši problem javnog preduzeća "Srbijagas".

On je za RTS kazao da Srbijagas nije ispoštovao ono što je obećano na sastanku pre tri sedmice - da dostavi sve podatke o poslovanju, a zatim i sopstveni biznis plan "kako misli da se restruktuira".

Nakon sastanka ministara Mihajlović i Radulović, ministra finansija Lazara Krstića, i direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, održanom 7. oktobra, saopšteno je da reformisanje Srbijagasa mora biti započeto što pre, jer njegovo poslovanje na dosadašnjim osnovama ugrožava energetsku bezbednost Srbije.
"Mi smo zaista sedeli zajedno na sastanku, sada više ne može da bude razlika u interpretaciji šta se desilo na sastanku, bilo je obećanje šta će biti isporučeno nakon sedam dana, to se nije desilo", ponovio je Radulović.

Na pitanje šta je njegov plan za rešavanje problema u Srbijagasu, Radulović je kazao da je to vrlo slično kao i sa ostalim preduzećima u restrukturiranju.
"Kod Srbijagasa imamo veće obaveze nego imovinu i mora da dođe do konverzije potraživanja u kapital", naveo je Radulović, napominjući da Srbijagas mnogo košta državu.

On je dodao da će država da učestvuje u tom procesu, ali na zdravim tržišnim osnovama.

Radulović je kazao da misli da se to neće odraziit na cenu gasa, koja je, kako je rekao, tako postavljena da dozvoljava da Srbijagas bude profitabilan.
"To je samo pitanje unutrašnje organizacije i korporativnog upravljanja", zaključio je Radulović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.