DOKAZ STRUČNOSTI KINESKIH EPIDEMIOLOGA: SZO sarađuje sa Pekingom na odobrenju vakcine za koronu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2020, 19:01

DOKAZ STRUČNOSTI KINESKIH EPIDEMIOLOGA: SZO sarađuje sa Pekingom na odobrenju vakcine za koronu

Istovremeno, SZO razgovara sa Indijom o pridruživanju globalnom planu raspodele vakcina u okviru KOVAKS-a

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) sarađuje sa Kinom na zahtevima za međunarodno odobrenje bilo koje kineske vakcine za Kovid-19, izjavila je danas pomoćnica generalnog direktora Mariangela Simao na brifingu u Ženevi.

- Kancelarija SZO u Kini i sedište SZO rade sa regulatornim vlastima u Kini - rekla je Simaova.

U direktnom smo kontaktu, delili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo informacije i zahteve za međunarodno odobrenje vakcina, istakla je ona.

Izvršni direktor Sinovak Biotek Ltd rekao je juče da su oko 90 odsto zaposlenih u kineskoj firmi i njihove porodice primili eksperimentalnu vakcinu koju je ona razvila u okviru državnog programa za hitnu upotrebu.

- - rekao je savetnik SZO Brus Ejlvard.

- Indija je sigurno podobna, kao i sve zemlje na svetu, da bude deo objekta KOVAKS i u vezi sa tim traju razgovori - rekao je Ejlvard na brifingu u Ženevi.

- Pozdravili bismo učešće Indije. Indija ima veliko iskustvo (sa vakcinama) - istakao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.