DOK SU ČEKALI NA NAPLATNOJ STANICI UPAO JE TAJ UBICA Detalji otmice krvave noći - taksista uspeo da sačuva život sebi i trudnici

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 07:48

"DOK SU ČEKALI NA NAPLATNOJ STANICI UPAO JE TAJ UBICA" Detalji otmice krvave noći - taksista uspeo da sačuva život sebi i trudnici

Kolega taksiste otkrio šta se sve dešavalo krvave noći u Mladenovcu.

Taksista kog je, tokom krvavog pira, oteo Uroš Blažić (21), pomahnitali ubica iz Mladenovca, uznemiren je zbog svega što se dogodilo i trenutno se nalazi na bolovanju. Prema rečima kolega taksiste, ubica je te večeri upao u njegovo vozilo dok je prevozio stranku, a zatim od njega, uz pretnje, zahtevao da ga odveze do sela Vinjište gde je sutradan i uhapšen. Kolega taksiste, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je želeo da ostane anoniman, otkriva šta se tačno dešavalo kobne večeri.

Taksista, koga je u noći posle krvavog pira kod Mladenovca, kidnapovao Uroš Blažić trenutno je, zbog pretrpljenog stresa i traume na bolovanju.

To je potvrdio njegov kolega iz udruženja i rekao da je reč o "starijem i iskusnom taksisti".

- Sve je ovo za njega bilo traumatično iskustvo i on je na bolovanju. Najbitnije je, da je on sada dobro, ali trenutno nije za razgovor ni sa kolegama ni sa novinarima - rekao je predstavnik udruženja, koji je zamolio da ostane anoniman.

Od sagovornika se saznaje da je njihov kolega bio pribran i da je uspeo da "sačuva glavu i sebi i mušteriji koju je imao u vozilu".

- Otmica se dogodila oko pola 12 noću na naplatnoj rampi Mali Požarevac. Kolega je imao stranku koju je vozio u Ub. Dok su čekali na naplatnoj stanici, baš dok su bili u redu, u vozilo je upao taj ubica. Kolega je prvo odvezao stranku u Ub, a potom je morao da vozi do tog sela kod Kragujevca. Najbitnije je da su i on i stranka dobro. Ne znam da li je reč o trudnici, devojka je sama rekla da je trudna - opisao je izvor kako se odigrala otmica.

Sagovornik nije hteo da iznosi više detalja, ali je potvrdio da se kolega, koji je ubicu odvezao do Kragujevca "slomio" tek kada je prijavio ceo slučaj policji.

- On je dao izjavu u policiji, policija je obavila uviđaj na autu i tada više nije imao snage da vozi. Po njega je otišao jedan kolega iz udruženja - posvedočio je naš sagovornik šta se dešavalo posle velike tragedije koja je potresla celu Srbiju.

Zahvaljujući pravovremenoj reakciji taksiste iz Smederava, Uroš Blažić je u petak 5. maja, u ranim jutarnjim satima uhapšen u selu Vinjište kod Kragujevca, gde se skrivao kod rođaka.

Podsetimo, Uroš Blažić je u četvrtak uveče hicima iz automatske puške usmrtio osam osoba, dok je 14 ranio. On je masakr počinio u dva selo – Malo Orašje i Dubona, odakle je i sam rodom.

Potera za njim trajala je celu noć, sve do ranio jutarnjih sati kada su mu u selu Vinjište stavljene lisice na ruke. On se krio kod rođaka, koji su takođe uhapšeni.

Pomahnitali napadač je saslušan tokom vikenda, a on je u Višem javnom tužilaštvu u Mladenovcu priznao krivicu. Istakao je da je to učinio kako bi zaplašio stanovništvo.

Njemu je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Sve vesti o masakru kod Mladenovca možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.