DEMOKRATIJA ILI DEMOLUDILO Kina jednom sličicom ismejala Ameriku i Zapad (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Avg.2022, 17:48

"DEMOKRATIJA ILI DEMOLUDILO" Kina jednom sličicom ismejala Ameriku i Zapad (FOTO)

Najratobornija zemlja u svetu

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan ismejao je na Tviteru licemerje Zapada po pitanju demokratije. On je objavio crtež koja prikazuje tri sukoba u kojima su Sjedinjene Američke Države upotrebile silu pod sloganom demokratije: Irak, Avganistan i Kuba.

- Demokratija ili demoludilo (od reči democracy i crazy)? - napisao je diplomata. Portparol često na Tviteru komentariše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dejstva SAD uz pomoć sličica.

Democracy or Democrazy? pic.twitter.com/VxBgr9qZWT

— Lijian Zhao 赵立坚 (@zlj517) August 8, 2022

Tako je Sjedinjene Američke Države nazvao najratobornijom zemljom u svetskoj istoriji i najvećom pretnjom za mir i razvoj na planeti, podsetio na brojne žrtve i patnje koje je američka vojska donela tokom operacija u Vijetnamu, Kosovu, Avganistanu i Iraku i ukazao na odgovornost Vašingtona za situaciju u Ukrajini.

BONUS VIDEO: Vojne vežbe Kine oko Tajvana
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.