DEČAK KOJI JE ISKASAPIO JAGANJCE BIO JE U POSEBNOM PSIHIČKOM STANJU!? Psiholog OTKRIVA šta se događalo u GLAVI maloletnika tokom JEZIVOG čina

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2024, 19:02

DEČAK KOJI JE ISKASAPIO JAGANJCE BIO JE U POSEBNOM PSIHIČKOM STANJU!? Psiholog OTKRIVA šta se događalo u GLAVI maloletnika tokom JEZIVOG čina

Šta je bio okidač?

Dečak star 13 godina sumnjiči se da je u selu Markovac kod Vršca u ponedeljak popodne sekirom ubio 12 jaganjaca koji su se u tom trenutku našli u toru.

Vlasnik ovaca iz Markovca objavio je snimak masakra na mrežama, a nezvanično se saznaje, da je porodicu ovog dečaka primio da živi u njegovoj staroj kući.

Kako je potvrđeno, ovaj slučaj prijavljen je policiji, a dečak će do daljeg biti na ispitivanjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
O tome šta može da izazove ovakvo ponašanje, da li otkriva ozbiljne smetnje koje niko nije primećivao i šta su dalji koraci kada je u pitanju zbrinjavanje ovog dečaka, govorio je u emisiji Puls Srbije Željko Mašević, psiholog.

- Najmanje imamo informacija o njegovom profilu. Imamo najviše posrednih informacija. Odjednom se javlja taj čovek koji im je ustupo kuću i govori kako se ranije dešavalo i ovo i ono. Ako se to ranije dešavalo kako je bio siguran da može da ih drži u kući. Pipava je priča zato što ukoliko je dečak stvarno uradio to što je uradio, odnosno da nije samo pobio jaganjce već ih je lupao po glavi i tako dalje očigledno je bio, ako ne u hroničnoj onda u nekoj akutnoj psihozi. Šta je bio okidač to ćemo valjda da utvrdimo nekom istragom - rekao je Mašević i dodao:

- Naš mozak tako funkcionište da kada vam fali neka informacija vi je popunjavate maštom. Mi sad gledamo da napravimo priču kako bi nam bilo jasnije ono što nam je nejasno. Tako mi sad imamo razne verzije da li je bilo ovo da li je bilo ono. Činjenica je da je neko gradsko dete bilo u pitanju da bi uslovima u kojima je ovaj dečak živeo bilo nasilje. Za njega, međutim, to nije nasilje on je navikao da živi tako.

Izvor: Srbija Danas/Kurir/Autor: Milan Vučković/Prenela: D.G.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"PRETIO JE DA ĆE UBIJATI I LJUDE" Vlasnik imanja čije jaganjce je ubio dečak (13): "KOMŠIJI JE RANIJE UBIO 10 KOKOŠAKA, NOSIO JE NOŽ U ŠKOLU"

Izvor: Blic, 13.Mar.2024

"U toru je bilo oko 50 jaganjca, a on je ubio njih 12. Svako od njih je udareno sekirom po tri puta, lobanje su im razbijene. Udarao ih je direktno u glavu. Takođe, teško povređena su dva jaganjca, kojima je bukvalno odsekao noge"

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.