DANAS ZVANIČNO POČINJE ZIMA: Stižu ledeni dani, doček bez snega

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Dec.2016, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS ZVANIČNO POČINJE ZIMA: Stižu ledeni dani, doček bez snega

Danas će tačno u 11.44 početi zima, a evo i šta nas očekuje

Tačno u 11.44 danas počinje zima. U RHMZ kažu da nas u narednom periodu očekuje hladno i uglavnom suvo vreme, pa tako snega neće biti ni u novogodišnjoj noći.

Početkom sledeće nedelje očekuje se prolazno naoblačenje koje bi moglo da donese slabe padavine, i to na planinama sneg, a u nižim predelima kišu, susnežicu i ponegde sneg. Ipak, od 29. decembra do 2. januara biće veoma hladno, dok se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << malo snežnih padavina može očekivati od 3. do 7. januara.

- Krajem decembra i početkom januara očekuje se i ledeni dani, kada temperatura neće prelaziti nulu. Na planinama bi jutarnja temperatura tada bila od minus 10 do minus sedam, a dnevna od minus tri do nule – navode u RHMZ.

Ne očekuju se stvarno ekstremno niske temperature u dužem periodu, poput onih u februaru 2012:

- Postojaće uslovi za pojavu talasa hladnoće, naročito krajem januara i početkom februara. Padavina će biti u granicama proseka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.