Crna Gora: U najavi rešenje višemesečne krize

Izvor: B92, 30.Sep.2021, 09:23

Crna Gora: U najavi rešenje višemesečne krize

Podgorica -- U Crnoj Gori je u najavi razrešenje višemesečne krize vlasti rekonstrukcijom vlade na čijem čelu će, po svemu sudeći, ostati aktuelni premijer.

Podgorički portal Dan u sredu je preneo da je vladajuća koalicija načelno saglasna da premijer Zdravko Krivokapić ostane na toj funkciji, s tim da deo vlasti insistira da se proces rekonstrukcije završi što pre i da u vladu uđu novi ljudi koje će predložiti partije, bez obzira da li su eksperti ili ne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Podgoričke Vijesti pišu da Krivokapić počinje konsultacije o rekonstrukciji vlade najpre sa čelnicima koalicije koju je predvodio na parlamentarnim izborima prošle godine - Demokratskog fronta (Nova, DNP i PzP), Socijalističke narodne partije i Prave Crne Gore.

Pozivajući se na nezvanične izvora, portal piše da Demokratama i Gradjanskom pokretu (GP) URA do juče popodne nije stigao premijerov poziv, ali su te partije obaveštene o konsultacijama.

Sednica Glavnog odbora GP URA, koja je bila planirana za ovu sedmicu i na kojoj je ta stranka trebalo da se izjasni o premijerovom predlogu rekonstrukcije vlade, odložena je za narednu sedmicu zbog službenih obaveza predsednika tog pokreta i vicepremijera Dritana Abazovića.

Vijesti podsećaju da je iz GP URA prethodno releno da će prihvatiti dijalog o rekonstrukciji, s tim da su protiv ulaska političara.

Kriza aktuelne vlasti počela je danom formiranja ekspertske vlade - protiv koje je bio DF, a kulminirala je odlaskom poslanika tog političkog saveza iz Skupštine nakon smene ministra pravde Vladimira Leposavića zbog njegove izjave o Srebrenici i usvajanja Rezolucije o Srebrenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U najavi razrješenje krize vlasti u Crnoj Gori

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2021

PODGORICA - U Crnoj Gori je u najavi razrješenje višemjesečne krize vlasti rekonstrukcijom Vlade na čijem čelu će, po svemu sudeći, ostati aktuelni premijer Zdravko Krivokapić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.