U Sečnju održan Zavičajni dan u Đedovini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 15:45

U Sečnju održan Zavičajni dan u "Đedovini"

U Zavičajnoj kući Đedovina u Sečnju održan je Zavičajni dan, gde su se učenici iz srednje i osnovne škole  upoznali sa tradicijom naroda koja žive na teritoriji ove opštine.
Cilj nastavnika jeste da među decom pomovišu toleranciju, ali i multinacionalnost i multietničnost, s obzirom na to  da na teritoriji ove opštine skladno živi mnoštvo naroda.
"Naša osnovna ideja jeste negovanje tih međuvršnjačkih odnosa, kulturoloških odnosa ,negovanje empatije kod dece u pogledu pređašnjih događaja koji su nas zadesili u okviru naše države“ navodi Daniel Likar profesor istorije i latinskog jezika iz Srednje Škola Vuk Karadžić(Sečanj).
Zavičajni dan organizovan je u zavičajnoj kući...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.