Čeka se potvrda Sobranja: Zaev predstavio sastav Vlade Makedonije

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2017, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeka se potvrda Sobranja: Zaev predstavio sastav Vlade Makedonije

Nova vlada će imati 15 resornih ministara i šest ministara bez portfelja

Mandatar za premijera Makedonije i lider Socijaldemokratske stranke Makedonije (SDSM) Zoran Zaev objavio je večeras sastav nove koalicione Vlade, koju treba da potvrdi Sobranje.

Kako javljaju makedonski mediji, nova vlada će imati 15 resornih ministara i šest ministara bez portfelja.

Kako se navodi, predloženo je da u sastavu vlade bude 10 ministara iz SDSM-a, pet iz albanske partije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << DUI, a u sastavu vlade trebalo bi da budu i predstavnici Alijanse za Albance.

Ranije danas propali su pregovori sa pokretom Besa o učešću u novoj vladi. SDSM se tim povodom oglasio saopštenjem da "vrata i dalje ostaju otvorena za saradnju sa Besom".

Uprkos slaganju sa Besom, tokom naših pregovora, da delimo posvećenost hitnim reformama za demokratski i evropski razvoj Makedonije, nismo uspeli da se sporazumemo o određenim pitanjima.

Vrata ostaju otvorena za saradnju što se tiče podrške reformama koje treba da budu primenjene u Makedoniji i po pitanjima koja su od zajedničkog interesa za gradane naše zemlje", naveo je SDSM u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.