Zaev o vladi - 21 ministar, najmanje pet Alabanci

Izvor: Mondo, 28.Maj.2017, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev o vladi - 21 ministar, najmanje pet Alabanci

Lider makedonskog SDSM Zoran Zaev nada se da će nova Vlada Makedonije uskoro biti izabrana i da će raditi u interesu građana.

Foto: Printscreen/YouTube Zoran Zaev

"Nova vlada ima šansu da sprovede reforme, ima kapacitet i biće ozbiljan servis građana", rekao je Zaev.

Zaev je večeras objavio sastav nove koalicione Vlade, koju treba da potvrdi Sobranje, a koja će imati 15 resornih ministara i šest ministara bez portfelja.

Predloženo je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u sastavu vlade bude 10 ministara iz SDSM-a, pet iz albanske partije DUI, a u sastavu vlade trebalo bi da budu i predstavnici Alijanse za Albance.

Ranije danas propali su pregovori sa pokretom Besa o učešću u novoj vladi.

SDSM se tim povodom oglasio saopštenjem da "vrata i dalje ostaju otvorena za saradnju sa Besom".

"Uprkos slaganju sa Besom, tokom naših pregovora, da delimo posvećenost hitnim reformama za demokratski i evropski razvoj Makedonije, nismo uspeli da se sporazumemo o određenim pitanjima. Vrata ostaju otvorena za saradnju što se tiče podrške reformama koje treba da budu primenjene u Makedoniji i po pitanjima koja su od zajedničkog interesa za gradane naše zemlje", naveo je SDSM u saopštenju.

_______________________

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Zaev: Nadam se da će nova vlada biti uskoro izabrana

Izvor: Blic, 28.Maj.2017

Lider SDSM Zoran Zaev izjavio je večeras da se nada da će nova vlada uskoro biti izabrana i da će raditi u interesu građana...- Nova vlada ima šansu da sprovede reforme, ima kapacitet i biće ozbiljan servis građana - rekao je Zaev, prenosi Telegraf.mk...Mandatar za premijera Zoran Zaev objavio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.