Carinici u skrivenom magacinu Luke Bar pronašli cigarete vrijedne 850.000 eura

Izvor: VOA, 22.Jun.2022, 22:05

Carinici u skrivenom magacinu Luke Bar pronašli cigarete vrijedne 850.000 eura

Crnogorske vlasti saopštile su u srijedu da su u skrivenom magacinu-kontejneru u slobodnoj zoni Luke Bar carinici pronašli 1.120 paketa cigareta brendova Montreal i Kosmopolitan, čija se vrijednost procjenjuje na 850 hiljada eura.   "Pomenute cigarete nijesu nigdje evidentirane, zbog čega se osnovano sumnja da se radi o zalihama koje šverceri nijesu mogli iznijeti iz Slobodne zone”, saopštili su iz Uprave prihoda i carina (UPC). "Tokom akcije kodnog naziva 'Zaključavanje', koja je sprovedena po naređenju direktora UPC Rada Miloševića, prekontrolisani su svi kontejneri u Luci Bar – tačnije 786 praznih i 185 punih kontejnera", navodi se u saopštenju. Uprava prihoda i carina navodi da će “izvještaj o zatečenom stanju dostaviti nadležnom Tužilaštvu na ocjenu da li ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”. "Pojačan je nadzor na svim graničnim prelazima, a detaljno se prate i regularne pošiljke cigareta koje tranzitiraju kroz Crnu Goru. U posljednjih nekoliko nedjelja, Uprava prihoda i carina oduzela je 148.139 paketa cigareta", saopštili su u Upravi carina.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Sprečeno krijumčarenje: U luci Bar zaplenjeno 1.120 paketa cigareta

Izvor: Blic, 22.Jun.2022

U skrivenom magacinu otkriveno 1.120 paketa cigareta brendova Montreal i Kosmopolitan, saopštila je Uprava prihoda i carina Crne Gore.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.