ČUDO: Preživeo 35.000 volti, a nije Biba Struja

Izvor: Mondo, 03.Avg.2016, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUDO: Preživeo 35.000 volti, a nije Biba Struja

S.S. (31), iz Aleksandrova kod Merošine, imao je noćas više sreće nego pameti.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

On je preživeo strujni udar od 35.000 volti dok je u utorak uveče pokušavao da "ukrade" provodnik sa dalekovoda. Napon električne stolice u Americi je "svega" 2.450 volti.

Muškarac je, sa obzirom na jačinu struje, imao mnogo sreće i rane na rukama i stopalima su uspešno sanirane, pa više nije životno ugrožen, rekli su u Kliničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << centru u Nišu, javljaju "Večernje novosti".

S.S. je pronađen u njivi pored puta oko u 2 sata posle ponoći, kada ga je zatekao mlađi muškarac koji je tuda prolazio.

Pretpostavlja se da je taj čovek pozvao Hitnu pomoć, a povređeni je prebačen na Kliniku za plastičnu hirurgiju niškog kliničkog centra.

Nezvanično, on je na jedan kraj konopca dugačkog oko 10 metara zakačio klip kukuruza i prebacio ga preko žice, pa je vukao dalekovod prema sebi, verovatno u nameri da ga preseče velikim kleštima koja su pronađena na licu mesta.

Istražni organi utvrđuju da li je konopac eventualno bio mokar ili je malerozni kradljivac ipak uspeo da dohvati žicu, ali bez izolacije, pišu "Novosti".

U Americi se smrtna kazna izvršava električnom stolicom čiji je napon 2.450 volti, a taj metod se primenjuje u saveznim državama Alabama, Florida, Južna Karolina, Kentaki, Tenesi i Virdžinija.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Preživeo udar od 35.000 volti

Izvor: Večernje novosti, 03.Avg.2016

S. S. (31), iz sela Aleksandrovo kraj Merošine, preživeo je strujni udar, dok je pokušavao da "ukrade" provodnik sa dalekovoda NIŠ - S. S. (31), iz sela Aleksandrovo kraj Merošine, preživeo je strujni udar od 35.000 volti, dok je u utorak uveče pokušavao da "ukrade" provodnik...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.