Preživeo udar od 35.000 volti

N. MARKOVIĆ

03. 08. 2016. u 18:10

S. S. (31), iz sela Aleksandrovo kraj Merošine, preživeo je strujni udar, dok je pokušavao da "ukrade" provodnik sa dalekovoda

Преживео удар од 35.000 волти

NIŠ - S. S. (31), iz sela Aleksandrovo kraj Merošine, preživeo je strujni udar od 35.000 volti, dok je u utorak uveče pokušavao da "ukrade" provodnik sa dalekovoda u svom ataru.

Iz Kliničkog centra u Nišu saopštavaju da je, s obzirom na jačinu struje, povređeni muškarac imao mnogo sreće, te da su mu rane na rukama i stopalima uspešno sanirane, pa više nije životno ugrožen.

Inače, okolnosti povređivanja su još pomalo misteriozne, s obzirom na to da je S. S. pronađen u njivi kraj puta oko dva sata posle ponoći, kada ga je zatekao mlađi muškarac koji je tuda prolazio.

Pretpostavlja se da je taj neznani šetač pozvao Zavod za hitnu medicinsku pomoć, posle čega je povređeni završio u Klinici za plastičnu hirurgiju niškog KC.

Nezvanično, on je na jedan kraj konopca dugačkog desetak metara zakačio klip kukuruza i tako ga prebacio preko žice, pa je vukao dalekovod prema sebi - verovatno u nameri da ga preseče velikim kleštima koja su pronađena na licu mesta.

Istražni organi još utvrđuju da li je konopac eventualno bio mokar ili je malerozni kradljivac ipak uspeo da dohvati žicu, ali bez izolacije.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Sta reci

03.08.2016. 20:09

Neka proba sad da svetli ili ono sa viljuskama i virslama kao Biba struja...mozda je nova atrakcija

Шумадинац са планине

03.08.2016. 20:27

Кад дотични лик оздрави упутити га на психујатриски преглед, па ако је здрав нека опет понови ,,радњу,,.