ČOVEKA GODINE UNIŠTILI KOCKARSKI DUGOVI? Muškarac koji je pucao na druga u restoranu je stručnjak kog je NAGRAĐIVALO I MINISTARSTVO

Izvor: Press, 28.Sep.2018, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ČOVEKA GODINE" UNIŠTILI KOCKARSKI DUGOVI? Muškarac koji je pucao na druga u restoranu je stručnjak kog je NAGRAĐIVALO I MINISTARSTVO

Motiv pucnjave koja se dogodila pre dava dana u bašti restorana "Nova talija" u beogradskom naselju Žarkovo kada je Dragan Rolović (56), bivši direktor Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd, ranio u stomak Vladimira Kopeckog (41), još nije poznat, ali se sumnja da ima veze sa kockarskim dugovima.
Foto:Blic
Rolović je, navodno, nedavno upao u kockarske dugove, pa se sumnja da se upravo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tome krije razlog krvavog napada usred dana u prestonici.
Foto: RAS Srbija
Naime, pucnjava se dogodila oko 16 sati. Kako saznajemo Kopecki i Rolović su sedeli zajedno za stolom u bašti ovog ugostiteljskog objekta.
Svedoci su prepričali da je delovalo kao da se lepo slažu i vode normalan razgovor.
- Razgovarali su i samo u jednom momentu su se posvađali i počeli da se vređaju. Pale su teške reči, Rolović je ustao i krenuo ka vratima i ojednom je stao i izvukao pištolj - prepričali su svedoci napada.

Foto: RAS Srbija

Kako kažu, nakon toga Rolović je zapucao u pravcu Vladimira i pogodio ga u stomak.
- Muškarac je pao pogođen, a napadač je pobegao iz restorana u plavom “puntu” - kažu svedoci drame.
Foto: RAS Srbija
Rolović, inače bivši direktor Zavoda za vaspitanje dece i omladine, dao se u beg, međutim, nije daleko odmakao. Zahvaljujući brzoj reakciji beogradske policije, on je uhapšen gotovo nekoliko minuta nakon pucnjave.

Policija je kod njega pronašla i oružje kojim je pucao i Kopeckog, a koje je bacio u kontejner kada je pokušao da pobegne.
Smenjen jer je upao u dugove
Kako pišu "Večernje novosti" Rolović je bio poznat i poštovan stručnjak, međutim nedavno je smenjen sa mesta direktora Zavoda za vaspitanje dece i omladine, jer je upao u kockarske dugove. Kako kažu, da bi platio dugove koje je nagomilao zloupotrebljavao je domsku kasu.
Međutim, ostao je da radi kao vaspitač u ovoj ustanovi.

Nagrađivan zbog izuzetnog zalaganja
Inače, Rolovića je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja 2015. godine nagradio zbog "izuzetnog zalaganja". On je tada poneo titulu "Čovek godine".
Rolović je i jedan od osnivača PIT programa koji je napravljen pre 14 godina za decu ulice, odnosno za one koji su prošli sve što sistem socijalne zaštite može da ponudi i nigde se nisu zadržali.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.