CG: Održane litije u nekoliko gradova; Čuvajmo hramove, branimo domove, ne dajmo na obraz FOTO

Izvor: B92, 18.Jan.2020, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Održane litije u nekoliko gradova; "Čuvajmo hramove, branimo domove, ne dajmo na obraz" FOTO

U Nikšiću, Ulcinju i Virpazaru u subotu uveče održana je litija povodom usvajanja Zakona o slobodi veeroispovesti, prenose Vijesti.me.

Nakon molebana u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću ulicama grada u pratnji na hiljade vjernika prosla litija.

Vernicima na Trgu se obratio dr Nikola Marojević, protojerej, koji je kazao da o onome i onima koji su, čineći bezakonje, narod iz hramova izveli na ulice da traže oduzeta prava, večeras nece biti reči. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Sloboda je kad si sam a nisi usamljen, kad te ima i kad te nema, kad si svoj na svome", kazao je Marojević.

Kako je istakao ova drama na ulicama Crne Gore koja se proširila i na mnoge zemlje gdje žive pravoslavni hrišćani, nadmašuje i same protogoniste, prenose Vijesti.

"Mogu se čoveku vezati ruke, ali ne možeš vezati čoveka u njemu... čuvajmo hramove, branimo domove, ne dajmo na obraz", porucio je Marojević.

Večeras je po prvi put u Virpazaru održana litija.

Na litiji se u znak protesta povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti okupilo par stotina građana.

Litija je održana i u Ulcinju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Nikšiću, Ulcinju i Virpazaru litije i molebani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2020

U Nikšiću, Ulcinju i Virpazaru večeras su održane litije i molebani u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti...Nakon molebana u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću i je i večeras ulicama grada prošla litija, uz učešće hiljada vernika...Dr Nikola Marojević, protojerej,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.