U Nikšiću, Ulcinju i Virpazaru litije i molebani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2020, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nikšiću, Ulcinju i Virpazaru litije i molebani

U Nikšiću, Ulcinju i Virpazaru večeras su održane litije i molebani u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Nakon molebana u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću i je i večeras ulicama grada prošla litija, uz učešće hiljada vernika.

Dr Nikola Marojević, protojerej, je poručio da o onome i onima koji su, čineći bezakonje, narod iz hramova izveli na ulice da traže oduzeta prava, večeras neće biti reči, prenose podgoričke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vijesti.

Marojević je, obraćajući se okupljenima na gradskom trgu, istakao da drama na ulicama Crne Gore koja se proširila i na mnoge zemlje gde žive pravoslavni hrišćani, nadmašuje i same protogoniste.

"Ovo je već istorija u punom smislu reči. Oni koji radeći svoj posao po trgovima i na ćoškovima, dronovima i baznim stanicama, popisujući nas u knjige raporta svojim nadređenima, u stvari nas upisuju u knjigu časti, poštenja i ljudskog dostojanstva", rekao je Marojević.

Dodao je da dati reč znači biti spreman za nju položiti život.

"To je odgovor onima kojima je sve jasno a ništa ne znaju. Ovo nisu samo ulice, kao što nisu samo šetnje. Ovo su molitveni vapaji naroda ranjenog nepravdom i suštinskim poniženjem", naglasio je Marojević.

U Virpazaru je večeras prvi put održana litija, na kojoj se u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti okupilo nekoliko stotina građana.

U Ulcinju vernici su nakon molebana u crkvi Svetog Nikole u litiji prošetali ulicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.