CELA SRBIJA PLAČE ZBOG MALOG DUŠANA Hrabri dečak koji se lavovski borio protiv opake bolesti sutra će biti sahranjen

Izvor: Press, 05.Okt.2018, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CELA SRBIJA PLAČE ZBOG MALOG DUŠANA Hrabri dečak koji se lavovski borio protiv opake bolesti sutra će biti sahranjen

Sahrana malog Dušana Todorovića (4) iz Svilajnca, za kojim i dalje plače cela Srbija, biće obavljena sutra, na groblju u Kušiljevu, u 13 časova.
Foto:blic
Mali Dušan preminuo je prošle subote, 29. septembra, u bolnici "Sant Joan de Deu", u Barseloni, a tog dana je njegov otac Aleksandar Todorović objavio je potresnu poruku na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Fejsbuk profilu.
Foto: Promo
Dušan Todorović
"Spavaj sine! Dosta si se namučio, mirno spavaj, dovoljno si postigao u životu, ŠAMPIONE!", napisao je otac.
Mali Duki otputovao na lečenje 15. septembra, pošto je, u jednoj od najvećih akcija u Srbiji skupljeno 191.000 evra, koliko je bilo neophodno da mališan uopšte bude primljen na lečenje.
Do 15. septembra, preko fondacije "Podrži život" prikupljeno je oko 119.000 evra, dok je ostatak od oko 70.000 evra uplatio čuveni fudbaler Nemanja Matić.


Dušan Todorović bolovao je od izuzetno teškog oblika malignog tumora nadbubrežne žlezde - neuroblastome, od čega se lečio dve godine.
Foto: Privatna arhiva
Duki s porodicom
Kako je "Blic" pisao, preko malenih leđa ovaj dečak je preturio teške hemoterpije, operaciju, transplantaciju koštane srži i još mnogo toga napornog tokom lečenja agresivnog raka.
Kako je njegov otac Aleksandar naveo, pre nešto više od tri meseca taj tumor se malom Dušanu ponovo vratio.

- Saznali smo za strašnu vest na redovnoj kontroli. I sami Dušanovi lekari bili su iznenađeni jer je od poslednje hemoterpije prošlo samo tri meseca. U pitanju su bili najjači citostatici. Prethono je moj sin preživeo operaciju u Memfisu (SAD) i to kod najboljeg hirurga na planeti za neuroblastome. Usledila je transplantaciju koštane srži i ciklus zračenja. I, posle svega toga, maligni tumor je ponovo tu - rekao je Aleksandar za "Blic".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mali Duki sahranjen uz himnu Partizana i crno-bele balone

Izvor: B92, 06.Okt.2018, 09:07

Dušan Todorović (4), koji je preminuo u Barseloni, sahranjen je danas u rodnom Kušiljevu kod Svilajnca,uz himnu Partizana i bele balone...Zbog procedura u Španiji, porodica nekoliko dana čekala na preuzimanje tela dečaka, pišu "Večernje novosti"...Dušan je pre sedam dana preminuo u bolnici u...

Nastavak na B92...

OPROŠTAJ OD MALOG DUŠANA Dečak koji je ujedinio celu Srbiju biće sahranjen danas u rodnom mestu

Izvor: Blic, 06.Okt.2018

Sahrana malog Dušana Todorovića (4) iz Svilajnca, za kojim i dalje plače cela Srbija, je danas na groblju u Kušiljevu, u 13 časova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.