Dečak koji je ujedinio Srbiju biće danas sahranjen

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2018, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak koji je ujedinio Srbiju biće danas sahranjen

Dušan Todorović (4), koji je preminuo u Barseloni, biće danas sahranjen u rodnom Kušiljevu kod Svilajnca.

Zbog procedura u Španiji, porodica nekoliko dana čekala na preuzimanje tela dečaka, pišu "Večernje novosti".

Dušan je pre sedam dana preminuo u bolnici u Barseloni posle borbe protiv opake bolesti. Sahrana je u 13 časova u rodnom selu Kušiljevu. Otac dečaka oko čije pomoći se okupila cela Srbija rekao je "Novostima" da se nedelju dana čekalo na završetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << procedure oko preuzimanja tela.

U akciji pomoći za Dušana uključilo se mnogo ljudi i poznatih ličnosti, a za hvaljujući njima i tada anonimnom donoru, skupljen je novac kako bi on otišao u bolnicu u Španiji "Sant Joan de Deu", kako bi tamošnji lekari pokušali da ga izleče od agresivnog malignog tumora nadbubrežne žlezde

Dečak je s roditeljima otputovao 15. septembra. Preminuo je dve nedelje kasnije i ostavio uplakane sve u Srbiji, pišu dalje "Novosti".

Kod mališana koji je rođen 21. juna 2014. godine u Beogradu prvi simptomi bolesti su uočeni krajem 2016. godine, prilikom analize krvne slike. Pedijatar je dečaka uputio u Beograd na nastavak ispitivanja. Dušanu je nakon toga dijagnostikovan tumor neoblasma.

Pune dve godine dečak se borio sa ovim, izrazito agresivnim oblikom malignog tumora nadbubrežne žlezde. Za to vreme, preko leđa je preturio operaciju, transplantaciju koštane srži i teške hemoterapije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBIJA SE OPRAŠTA OD DUKIJA: Sahrana hrabrog dečaka u rodnom selu kod Svilajnca

Izvor: Večernje novosti, 06.Okt.2018

Dušan Todorović (4), koji je preminuo u Barseloni, biće u subotu sahranjen u rodnom Kušiljevu kod Svilajnca. Zbog procedura u Španiji, porodica nekoliko dana čekala na preuzimanje tela dečaka DUŠAN Todorović (4), hrabri dečak koji je pre sedam dana preminuo u bolnici...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.