Brnabićeva posle hitnih konsultacija: Nosim pismo u Brisel

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2017, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva posle hitnih konsultacija: Nosim pismo u Brisel

Predsednik i Vlada Srbije obratiće se Evropskoj komisiji pismom u kojem će tražiti odgovor na niz pitanja, rekla je premijerka Ana Brnabić.

Ona je navela da će se predsednik i Vlada obratiti EK  povodom stava da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti, i pre svega postaviti pitanje - da li za EU važi jedno međunarodno pravo, ili postoji neko drugo međunarodno pravo koje važi za sve ostale države koje nisu članice EU.

Brnabićeva je to navela posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << konsultacija kod predsednika Aleksandra Vučića

- Realno nas je jako iznenadio stav Evropske komisije i sve ono što je govorio portparol. Hteli smo da vidimo kako da reagujemo u smislu šta sve dalje treba da pitamo Komisiju - rekla je Brnabić novinarima posle konsultacija državnog vrha kod predsednika Srbije.

- Među pitanjima će biti i da li međunarodno pravo važi za EU ili postoji neko drugo međunarodno pravo koje važi za sve ostale države koje nisu članice EU -  rekla je premijerka.

- Ja putujem u Brisel u ranije dogovorenu posetu, 10. i 11. oktobra i svakako ću tada odneti naše pismo i svakako će ovo biti jedna od tema - rekla je predsednica vlade.

Brnabić je navela da će pismo biti prosleđeno i svim državama koje nisu priznale tzv. državu Kosovo, da im se zahvalimo i damo na znanje koliko je važno što nisu to učinili i koliko su bili u pravu kada su branili i verovali u međunarodno pravo.

Ona je rekla da će pismo biti poslato i onima koji su priznali Kosovo, kako bi im se postavila ista pitanja, "a možda oni imaju neke odgovore za Srbiju".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.