Brnabić na sastanku s Oreškinom: Rusija pouzdan partner i tradicionalni prijatelj

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2018, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić na sastanku s Oreškinom: Rusija pouzdan partner i tradicionalni prijatelj

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u razgovoru s ruskim ministrom ekonomskog razvoja Maksimom Oreškinom da je Rusija pouzdan partner i tradicionalni prijatelj, a ujedno i jedan od najznačajnih ekonomskih partnera Srbije.

Oreškin je rekao da je ruski kapital u značajnoj meri učestvovao u ulaganjima u srpskim kompanijama i ocenio da je ovo veoma povoljan trenutak za učešće srpskih kompanija i robe na ruskom tržištu, naročito u oblasti razvoja infrastrukture.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Sagovornici su ocenili da postoji značajan potencijal za srpsko-rusku saradnju u oblasti visokih tehnologija i inovacija, kao i saradnja između naučno-obrazovnih ustanova, saopštila je Vlada Srbije.

Govoreći o bilateralnim odnosima, Brnabić je ocenila da se oni zasnivaju na međusobnom uvažavanju i poverenju, kao i kontinuiranoj podršci dve zemlje u mnogim oblastima.

Premijerka je rekla da se u februaru obeležava i 180 godina diplomatskih odnosa, kada je predviđena poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji.

Brnabić je kazala da bi, imajući u vidu da dve zemlje imaju potpisan sporazum o slobodnoj trgovini, za Srbiju bila od izuzetnog značaja podrška Rusije za dalju liberalizaciju uvoza pojedinih srpskih proizvoda.

U saopštenju se dodaje da je ambasador Rusije Aleksandar Čepurin na sastanku uručio premijerki Brnabić čestitku predsednika Vlade Rusije Dmitrija Medvedeva povodom predstojećeg Dana državnosti Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.