Vesti

0

Brnabić na sastanku s Oreškinom: Rusija pouzdan partner i tradicionalni prijatelj

Autor: AP

Izvor: Beta

Brnabić na sastanku s Oreškinom: Rusija pouzdan partner i tradicionalni prijatelj

Izvor: Foto: Beta / Slobodan Miljevic

Oreškin je rekao da je ruski kapital u značajnoj meri učestvovao u ulaganjima u srpskim kompanijama i ocenio da je ovo veoma povoljan trenutak za učešće srpskih kompanija i robe na ruskom tržištu, naročito u oblasti razvoja infrastrukture.

Sagovornici su ocenili da postoji značajan potencijal za srpsko-rusku saradnju u oblasti visokih tehnologija i inovacija, kao i saradnja između naučno-obrazovnih ustanova, saopštila je Vlada Srbije.

Govoreći o bilateralnim odnosima, Brnabić je ocenila da se oni zasnivaju na međusobnom uvažavanju i poverenju, kao i kontinuiranoj podršci dve zemlje u mnogim oblastima.

Premijerka je rekla da se u februaru obeležava i 180 godina diplomatskih odnosa, kada je predviđena poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Srbiji.

Brnabić je kazala da bi, imajući u vidu da dve zemlje imaju potpisan sporazum o slobodnoj trgovini, za Srbiju bila od izuzetnog značaja podrška Rusije za dalju liberalizaciju uvoza pojedinih srpskih proizvoda.

U saopštenju se dodaje da je ambasador Rusije Aleksandar Čepurin na sastanku uručio premijerki Brnabić čestitku predsednika Vlade Rusije Dmitrija Medvedeva povodom predstojećeg Dana državnosti Srbije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR