Brnabić: Srbija pred značajnim izazovima, ne samo zbog Prištine već i preplitanja interesa velikih

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2020, 12:08

Brnabić: Srbija pred značajnim izazovima, ne samo zbog Prištine već i preplitanja interesa velikih

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se Srbija nalazi pred značajnim političkim i bezbednosnim izazovima i to kako je navela, ne samo zbog odnosa sa Prištinom i "vrlo složenih" odnosa u regionu već i zbog "nepobitne" činjenice da su na njenoj teritoriji isprepletani interesi "velikih i moćnih" država.

Ona je na obeležavanju Dana sećanja na stradanje Srba, Jevreja i Roma u Drugom svetskom ratu u spomen kompleksu Jajinci kod Beograda, rekla da očuvanje slobodne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i nezavisne Srbije nije zagarantovano već da zahteva "kontinuiranu borbu u teškim okolnostima".

"Zemljama poput Srbije, koje slobodu cene više od svega, taj put je danas teži i izazovniji nego u bilo kom trenutku od završetka Drugog svetskog rata", navela je premijerka.

Navodeći da je tokom Drugog svetskog rata samo u logoru u Jajincima ubijeno više od 80.000 "nevinih Srba, Jevreja, Roma, pripadnika Narodnooslobodilačkog pokreta, antifašista", premijerka je kazala da građani Srbije nikada neće zaboraviti istorijske istine da "smo kao narod u oba svetska rata bili na pravoj strani istorije i da smo platili ogromnu cenu za slobodu".

"Naša je dužnost da budemo ponosni na svoju istoriju i veliko zajedničko nasleđe, da nastavimo uvek da baštinimo sećanje na naše pretke koji su se borili za ideale slobode i pravde i da odbacimo svaki pokušaj prekrajanja istorije i relativizacije zločina", kazala je predsednica Vlade Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.