Izvor: RTS, 19.Maj.2021, 12:38

Brnabić: Investicija "Meriota" oživljava jug centralne Srbije

Investicija "Meriota" i "Milenijum rizorta" u izgradnju hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji za jug centralne Srbije značiće potpuno novo oživljavanje, ali i dolazak novih investitora, posao za građane, bolje plate i bolji životni standard, izjavila je premijerka Ana Brnabić.
Ana Brnabić je izjavila, na svečanosti potpisivanja ugovora "Meriota" i "Milenijum rizorta" o izgradnji hotelskog kompleksa, da je reč o najvećem projektu kompanije "Meriot" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Balkanu, kao i najveća investicija u srpski turizam u ovom trenutku.

"Ovakva investicija znači mnogo Srbiji, i to što je upravo u Vranjskoj banji. Znači za čitav jug centralne Srbije, koji smo se trudili da pokrenemo, ojačamo i oživimo u poslednjih nekoliko godina", rekla je Brnabićeva.
Navela je da je izuzetno teško dovesti projekte u neke delove Srbije, koji su malo udaljeni od Beograda, i gde nema mnogo investitora, koji ta mesta ne vide na mapi investicionih destinacija, iako to jesu.
"Ali, kada dovedete jednu, dolazi druga, kreće treća investicija, i taj kraj počinje sam da se razvija. To je održivi razvoj", rekla je Brnabićeva.
Istakla je da je ovo najveća investicija u domaći turizam u ovom trenutku koji nije nimalo lak, jer se svi i dalje bore sa posledicama epidemije.
"Neke od najvećih posledica trpe upravo privatne kompanije, i zato zahvaljujem 'Milenijum timu' što i pored svega nisu odustali od projekta, niti ga odložili, već su nastavili, kako bi Vranjska banja imala ovakav biser što pre", rekla je Brnabićeva.
Godfri: Projekat u Vranjskoj banji važan i za Srbiju i za SADAmbasador SAD u Srbiji Entoni Godfri rekao je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji u saradnji kompanija "Milenijum rizorta" i američke hotelske kompanije "Meriota" važan i za Srbiju i za SAD ne samo u ekonomskom, nego i u kulturnom smislu.
Godfri je na potpisivanju ugovora između dve kompanije rekao da je ovo prva svečanost povodom poslovnog poduhvata kojem prisustvuje od početka pandemije koronavirusa.
Naveo je da će u Vranjskoj banji biti sagrađen jedan od najlepših hotelskih kompleksa u ovom delu Evrope.
Ambasador je rekao da je više puta posetio Vranje i okolinu i da je to jedan od najlepših delova Srbije sa bogatom tradicijom i velikim potencijalom, te da je kralj Petar Prvi bio redovni gost Vranjske banje koja je značajan deo srpske kulture i prirodnih lepota.
"Nadam se da je ovo partnerstvo prvo od onih koji dolaze i da će rizorti privlačiti posetioce ne samo iz Srbije i regiona nego i iz čitavog sveta. Promocija razvoja sektora ugostiteljstva je jasan signal da se postpandemijska privreda oporavlja i da su vremena bolja", kaže Godfri.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.