Bravo za Stepu

Izvor: Blic, 30.Apr.2012, 03:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo za "Stepu"

Prvi stanari, njih 500, u naselju Stepa Stepanović na beogradskom Voždovcu u svoje stanove će se useliti 3. maja. Činjenica da će bar još godinu dana oko njihovih novih domova trajati građevinski radovi neće ih omesti u tome da uživaju u privilegijama koje nudi krov nad glavom u sopstvenom vlasništvu.

I dok oni budu živeli svoje prve mesece u novim stanovima, država će sukcesivno useljavati nove stanare koji očekuju da i njihova nekretnina bude završena. Oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 4.700 stanova biće izgrađeno u narednih godinu dana, a Voždovac će dobiti oko 14.000 novih stanara.

Država je kao retko kad do sada ispunila svoje obećanje. Pokrenula je umrtvljenu građevinsku industriju, poštovala sve rokove i na mestu nekadašnje kasarne moderno naselje poprima novi oblik.

Cena kvadrata je 1.290 evra. Ne previše jeftinije od privatnih investitora, ali cena je ipak niža. Tu su razne druge povoljnosti. Subvencionisani krediti se bez problema odobravaju, strah od preterane papirologije kod kupaca ne postoji, a povraćaj PDV-a za kupce prvog stana ide brže nego ikad.

Kritičari će reći da nije dobro kada se država menja u tržište. I u pravu su, ali kad to isto tržište umire, prva pomoć je dobrodošla, pa čak i ako to nije u skladu sa idealno tipskim ekonomskim načelima.

Povezane vesti: Reforme bez rezultata Ko nas da nagradi? Gorka pilula Pavlovljev refleks na pad dinara Logična nelogičnost

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.