Božović: Granični prelazi sa Makedonijom otvoreni

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Feb.2016, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Granični prelazi sa Makedonijom otvoreni

Granični prelazi sa Makedonijom otvoreni su i funkcionišu bez problema, izjavio je danas načelnik Uprave granične policije Milenko Božović.

"U toku je primena zajedničke izjave koja je potpisana 18. februara u Zagrebu od strane pet direktora policije na zapadno-balkanskoj ruti kretanja migranata", rekao je Božović Tanjugu i podsetio da su izjavu potpisali direktori policija Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije.

Prema njegovim rečima, u prostoru >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << između Ðevđelije i Tabanovaca nalazi se veći broj migranata, pa je zbog zajedničke profilacije i izdavanja potvrde od makedonske policije došlo do kraćeg zastoja.

Šoder: UNHCR ne očekuje zatvaranje granica

Šef Predstavništva UNHCR u Srbiji, Hans Fridrih Šoder saopštio je danas da je u intervjuu za RTS rekao da UNHCR ne očekuje da će doći do nagomilavanja izbeglica u Srbiji, niti da će zemlja zatvoriti granice.

Kako se precizira u saopštenju UNHCR-a, Šoder je ukazao je da je njegova izjava koju je jutros dao za Dnevnik RTS-a, netačno interpretirana.

On je, navodi se u demantiju, rekao da i je "regionalnim planom za pomoć izbeglicama i migrantima predviđena pomoć za Srbiju u visini od 47 miliona američkih dolara u 2016. godini".

U pogledu izbeglica vraćenih iz Hrvatske, Šoder je dodao da je njima predočena mogućnost da podnesu zahtev za azil u Republici Srbiji i uđu u azilnu proceduru, a oni kojima nije potrebna međunarodna (pravna) zaštita imaju na raspolaganju mogućnost da izraze nameru da se vrate u svoje zemlje porekla, piše u demantu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Božović: Granični prelazi sa Makedonijom funkcionišu bez problema

Izvor: Blic, 19.Feb.2016

Granični prelazi sa Makedonijom otvoreni su i funkcionišu bez problema, izjavio je danas načelnik Uprave granične policije Milenko Božović..."U toku je primena zajedničke izjave koja je potpisana 18. februara u Zagrebu od strane pet direktora policije na zapadno-balkanskoj ruti kretanja migranata",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.