Bošković i Stokvis o agrarnoj saradnji Srbije i Holandije

Izvor: Blic, 06.Maj.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bošković i Stokvis o agrarnoj saradnji Srbije i Holandije

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Holandije Lourentom Luis Stokvisom o unapređenju saradnje Srbije i Holandije, posebno u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i ataše za poljoprivredu Marten Vehen i pomoćnik za poljoprivredu u ambasadi Holandije Milo Mirković, posebno je istaknut značaj holandske podrške Srbiji u unapređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaštite životne sredine kroz više kapitalnih projekata u toj oblasti, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Holandija je jedan od značajnih spoljno-trgovinskih partnera Srbije.

Sa nadležnim institucijama u toj zemlji, sa Odeljenjem za poljoprivredu holandske ambasade u Srbiji, kao i sa Univerzitetom Vageningen uspostavljena je uspešna saradnja, dok se odnosi dve zemlje temelje i na podršci holandskih eksperata u jačanju administrativnih kapaciteta Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u procesu evrointegracija, navodi se u saopštenju.

U Beogradu će u ponedeljak, 19. maja, biti održano peto zasedanje srpsko - holandske radne grupe na visokom nivou u oblasti poljoprivrede, sa ciljem definisanja novih aktivnosti za unapređenje saradnje dve zemlje u narednom periodu.

Intenzivna saradnja nastaviće se i u oblasti usaglašavanja aktivnosti koje su planirane u okviru predstojećeg Poljoprivrednog sajma koji se održava od 20. do 26. maja 2014. godine u Novom Sadu, na kome je zemlja partner Holandija, navelo je Ministarstvo poljoprivrede.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.