Bivši šef Roskosmosa otkrio: Postoji potreba, pripremamo za DNR i LNR

Izvor: B92, 12.Nov.2022, 19:08

Bivši šef "Roskosmosa" otkrio: "Postoji potreba, pripremamo za DNR i LNR"

Vojna grupa "Carski vukovi" sarađuje sa više od 10 stručnjaka kako bi napravili jurišne dronove za snage LNR i DNR, rekao Dmitrij Rogozin.

Po njegovim rečima, u zoni specijalne vojne operacije postoji potreba za dronovima, ali ne komercijalnim, koji su kupljeni na civilnom tržištu.

"Poenta nije u kupovini komercijalnih bespilotnih letelica koje nisu pravljene za to, nego u tome da se naprave, testiraju – ne negde daleko, nego ovde na poligonima DNR i LNR i odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon toga na liniji fronta – bespilotni izviđački i udarni dronovi koji mogu značajno da utiču na situaciju na frontu“, rekao je Rogozin.

Kako je objasnio, dobrovoljačka grupa vojno-tehničkih inspektora "Carski vukovi“ u kontaktu je sa više od 10 ruskih proizvođača bespilotnih letelica iz različitih gradova Rusije koji imaju mogućnost da preko inspektora "dopru“ do konkretnih borbenih jedinica i da primene svoje tehnologije, da vide kako one funkcionišu, da izmene nedostatke, dobiju pozitivan rezultat i pokrenu serijsku proizvodnju za ojačavanje jedinica DNR i LNR.

Ranije je Rogozin saopštio da u zoni specijalne vojne operacije rukovodi grupom vojnih savetnika "Carski vukovi“ koja pruža vojno-tehničku pomoć jedinicama DNR i LNR.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.