Biće posla za srpske kompanije na Moravskom koridoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Dec.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biće posla za srpske kompanije na Moravskom koridoru

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da Moravski koridor treba da bude završen za četiri godine i da će u izgradnji biti posla i za srpske kompanije.

"Srpske kompanije će raditi zajedno sa Amerikancima i Turcima", rekla je Mihajlović gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Ona je navela da će u izgradnji Moravskog koridora učestvovati i podizvođači, kao i u izgradnji prethodnih auto-puteva.

Mihajlović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je najavila da će za izgradnju Moravskog koridora iz budžeta biti isplaćeno 150 miliona evra, što je pre 2012. godine bilo nezamislivo.

"Spajamo Srbiju sa Srbijom", kazala je Mihajlović i dodala da se svi putevi u Srbiji grade po svetskim standardima.

Prema njenim rečima, cilj tih projekata je da mladi ostanu u Srbiji.

"U Srbiji više ništa nije daleko", rekla je Mihajlović i dodala da je oko 350 kilometara auto-puteva izgrađeno u prethodnih nekoliko godina.

Izgradnja Moravskog koridora počela je u nedelju, a izvođač je američko-turski konzorcijum "Behtel–Enka".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.