Bez produžetaka:Sve u elektronske knjige do 28.12.

Izvor: Mondo, 25.Avg.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez produžetaka:Sve u elektronske knjige do 28.12.

Rok da se svi podaci iz evidencije matičnih knjiga prepišu u elektronski oblik ističe 28. decembra 2016. i on neće biti produžen, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.

Foto: iStock/Getty Images

Kako je saopšteno, predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave održali su sastanke sa načelnicima gradskih i opštinskih uprava o obavezi opština da po Zakonu o matičnim knjigama sve podatke >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iz evidencije matičara prepišu u elektronski oblik do kraja godine.

Bošnjak je pohvalio lokalne samouprave koje su taj zadatak uspešno završile i podsetio da na sajtu Ministarstva postoji instrukcija koja olakšava ispunjenje ove obaveze.

Pomoćnica ministra Natalija Pavlović Šiniković naglasila je da zaposlene u upravi na taj zadatak ne obavezuje samo zakon, već i volja da vođenje matičnih knjiga prati korak svih reformskih procesa, na putu ka profesionalnoj i modernoj upravi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.