Matične knjige u elektronskoj formi do kraja godine

Izvor: Radio 021, 25.Avg.2016, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matične knjige u elektronskoj formi do kraja godine

Rok da se svi podaci iz evidencije matičnih knjiga prepišu u elektronski oblik ističe 28. decembra i on neće biti produžen, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.

Kako je saopšteno, predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave održali su sastanke sa načelnicima gradskih i opštinskih uprava o obavezi opština da po Zakonu o matičnim knjigama sve podatke iz evidencije matičara prepišu u elektronski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << oblik do kraja godine.

Bošnjak je pohvalio lokalne samouprave koje su taj zadatak uspešno završile i podsetio da na sajtu Ministarstva postoji instrukcija koja olakšava ispunjenje ove obaveze.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Krštenice do kraja godine u elektronskoj formi

Izvor: RTS, 25.Avg.2016

Svi podaci iz evidencija matičnih knjiga do kraja godine biće prepisani i prebačeni u elektronski oblik, a rok za opštine koje taj posao još nisu obavile je 28. decembar, saopšteno je iz resornog ministarstva. . Taj rok...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.