Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do kraja godine matične knjige u elektronskoj formi

Rok da se svi podaci iz evidencije matičnih knjiga prepišu u elektronski oblik ističe 28. decembra i on neće biti produžen, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.

Kako je saopšteno, predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave održali su sastanke sa načelnicima gradskih i opštinskih uprava o obavezi opština da po Zakonu o matičnim knjigama sve podatke iz evidencije matičara prepišu u elektronski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oblik do kraja godine.

Bošnjak je pohvalio lokalne samouprave koje su taj zadatak uspešno završile i podsetio da na sajtu Ministarstva postoji instrukcija koja olakšava ispunjenje ove obaveze.

Pomoćnica ministra Natalija Pavlović Šiniković naglasila je da zaposlene u upravi na taj zadatak ne obavezuje samo zakon, već i volja da vodjenje matičnih knjiga prati korak svih reformskih procesa, na putu ka profesionalnoj i modernoj upravi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Matične knjige u elektronskoj formi do kraja godine

Izvor: N1 televizija, 25.Avg.2016

Rok da se svi podaci iz evidencije matičnih knjiga prepišu u elektronski oblik ističe 28. decembra i on neće biti produžen, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak...Kako je saopšteno, predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave...

Nastavak na N1 televizija...

Do kraja godine matične knjige u elektronskoj formi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2016

Svi podaci iz evidencija matičnih knjiga do kraja godine biće prepisani i prebačeni u elektronski oblik, a rok za opštine koje taj posao još nisu obavile je 28. decembar, saopšteno je danas iz resornog ministarstva...Taj rok neće biti produžavan, izjavio je državni sekretar Ministarstva državne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.