Izvor: Večernje novosti, 27.Jun.2013, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd: Šetnja za Dan ponosa

BEOGRAD - Nekoliko nevladinog organizacija koje zastupaju prava LGBT osoba, ali i aktivisti drugih organizacija, prošetali su danas centralnim beogradskim ulicama na Međunarodni dan ponosa i na mestu gde je na smrt prebijen francuski državljanin Bris Taton na Obilićevom vencu postavili zastavu duginih boja. Aktivista Gej strejt Alijanse Lazar Pavlović rekao je da su se aktivisti nevladinih organizacija okupili na Trgu Republike kako bi obeležili Međunarodni dan ponosa LGBT osoba, ali i da bi se solidarisali sa svim drugim ugroženim grupama u društvu koje trpe nasilje. Želimo da se solidarišemo sa njima i da pokažemo da mi to ne prihvatamo i da ćemo se protiv toga boriti nenasilnim sredstvima, rekao je Pavlović. Pavlović je istakao da LGBT osobe žele da žive dotojanstveno, a ne da žive pod teretom sramote. Među šetačima je bio i poslanik Liberalno demokratske partije Miljenko Dereta, a u Knez Mihailovoj ulici ih je pozdravila i dramski pisac Biljana Srbljanović. Šetnju su organizovale Žene u crnom, Gej strejt Alijansa, IDAHO Beograd, Gej lezbejski info centar, Asocijacija Duga i Novosadska lezbejska organizacija. Šetnju je obezbeđivao veliki broj uniformisanih i policajaca u civilu i ona je prošla bez incidenata.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šetnja LGBT osoba centrom Beograda prošla bez incidenata

Izvor: Blic, 27.Jun.2013

Šetnja pripadnika LGBT populacije, više nevladinih organizacija i gej pokreta, povodom Medjunarodnog dana ponosa LGBT osoba, u centru Beograda, protekla je mirno, a sa tog skupa poručeno je da će borbu protiv nasilja nad svim ugroženim grupama nastaviti i ubuduće svim metodama...Okupljeni su od...

Nastavak na Blic...

GSA: ne prihvatamo nasilje i diskriminaciju

Izvor: Beta Video, 27.Jun.2013

BEOGRAD - Ne prihvatamo nasilje i diskriminaciju i protiv toga cemo se boriti nenasilnim sredstvima, rekao je predsednik Gej strejt alijanse Lazar Pavlovic. (CH 2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Bez incidenata: Šetnjom centrom Beograda obeležen Međunarodni Dan ponosa LGBT osoba

Izvor: NaDlanu.com, 27.Jun.2013

Međunarodni Dan ponosa obeležen je danas u Beogradu akcijom pod sloganom “Zona slobodna od mržnje” i kraćom šetnjom od Trga Republike centralnim beogradskim ulicama...Skupu koji je počeo u 12 časova i koji je okupio oko 150 učesnika su između ostalih prisustvovali i poslanik Liberalno demokratske...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.