Martinović: Danas protesti u Crnoj Gori zbog prekrajanja izborne volje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 10:35

Martinović: Danas protesti u Crnoj Gori zbog prekrajanja izborne volje

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović najavio je za danas protestno okupljanje u Podgorici zbog prekrajanja izborne volje građana i očekuje prisustvo velikog broja građana.

Martinović je kazao da građani osećaju veliku nepravdu i veliko nezadovoljstvo zbog izdaje koja je pečatirana smenom Alekse Bečića.

Funcioneri Demokrata, najavio je, okupiće se danas u 18 sati kod Hrama Hristovog vaskrsenja, gde će, kako je rekao, mirno i dostojanstveno izraziti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << demokratsko i Ustavom zagarantovano pravo da, zajedno sa građanima, izraze nezadovoljstvo.

" Došlo je do prekrajanja izborne volje građana od koalicije Crno na bijelo, koja tvori novu većinu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS)", naveo je Martinović.

Prema njegovim rečima, taj čin je suprotan Ustavu, izbornoj volji i svim demokratskim principima.

Demokratama će se na protestu pridružiti i Demokratski front, potvrdio je sinoć jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, gostujući na Adria televiziji.

Mandić je rekao da su protest zakazale Demokrate, ali da će im se Demokratski front pridružiti i na taj način iskazati solidarnost u nepravdi koja se dogodila smenom predsednika parlamenta Alekse Bečića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas protesti u Podgorici: "Zbog izdaje"

Izvor: B92, 09.Feb.2022

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović najavio je za danas protestno okupljanje u Podgorici zbog prekrajanja izborne volje građana...On očekuje da će biti prisutan veliki broj građana...Martinović je kazao da građani osećaju veliku nepravdu i veliko nezadovoljstvo zbog izdaje koja...

Nastavak na B92...

POČELO OKUPLJANJE GRAĐANA U PODGORICI: Veliki broj ljudi kreće na proteste od hrama Hristovog vaskrsenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2022

Kreću protesti...Kod hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici počelo je okupljanje građana na koje su pozvale Demokratska Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora...Demokrate su ranije pozvale na protest zbog očuvanja izborne volje, a nakon smene lidera te partije Aleske Bečića, sa pozicije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Bečić na protestu u Podgorici: Nismo se okupili zbog fotelja, već izborne volje

Izvor: RTS, 09.Feb.2022

Zbog, kako Demokrate tvrde, kršenja izborne volje građana i smene Alekse Bečića sa funkcije predsednika crnogorskog parlamenta, u Podgorici se održava protest. . Okupljanje građana počelo je kod Hrama Hristovog Vaskrsenja..Protestu prisustvuju funkcioneri Demokratske...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.