Читај ми!

Bečić sa protesta u Podgorici: Narode Crne Gore, spremaj se za izbore

Zbog, kako Demokrate tvrde, kršenja izborne volje građana i smene Alekse Bečića sa funkcije predsednika crnogorskog parlamenta, u Podgorici je održana protestna šetnja. Novo okupljanje zakazano je za sledeću sredu.

Građani su se okupili kod Hrama Hristovog Vaskrsenja da bi se posle šetnje ulicama Podgorice protest okončao na početnoj tački.

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručio je okupljenima da se spreme za izbore, prenose Vijesti.

Protest je organizovan, kako je rekao, da bi se branila izborna volja 208.000 ljudi, i da bi se suprotstavili povratku na vlast "onih koji su Crnu Goru decenijama pljačkali, delili, zaduživali".

Dodao je da hoće "da ovo reši narod".

"Ako se ne plaše naroda zašto ne prihvate našu ponudu da vratimo fotelje narodu. Zahtijevamo raspisivanje lokalnih izbora u Podgorici, Baru, Pljevljima, Biejlom Polju i drugih desetak opština, vanrednih parlamentarnih izbora. Ne mogu pobjeći od suda naroda. Ubijeđen sam u veliku pobjedu na lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima", rekao je Bečić.

Novo okupljanje zakazao je za narednu sredu.  

Na početku protesta istakao je da se niko nije okupio zbog fotelja nego da bi branio izbornu volju građana.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić ranije je potvrdio da će funkcioneri tog političkog saveza prisustvovati skupu u znak solidarnosti. 

Protestu su, između ostalih, prisustvovali i drugi funkcioneri Demokratske Crne Gore i DF-a kao i lider Prave Crne Gore Marko Milačić. 

Kako navodi RTCG, građani su nosili transparente na kojima piše "Nije još gotovo" i "Nema tih para da prođe prevara".

Prošlog petka poslanici u Skupštini Crne Gore su, na predlog koalicije "Crno na bijelo" i opozicije, izglasali nepoverenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića, dok su u ponedeljak smenili i predsednika parlamenta Aleksu Bečića.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво