Danas protesti u Podgorici: Zbog izdaje

Izvor: B92, 09.Feb.2022, 10:58

Danas protesti u Podgorici: "Zbog izdaje"

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović najavio je za danas protestno okupljanje u Podgorici zbog prekrajanja izborne volje građana.

On očekuje da će biti prisutan veliki broj građana.

Martinović je kazao da građani osećaju veliku nepravdu i veliko nezadovoljstvo zbog izdaje koja je pečatirana smenom Alekse Bečića. Funcioneri Demokrata, najavio je, okupiće se danas u 18 sati kod Hrama Hristovog vaskrsenja, gde će, kako je rekao, mirno i dostojanstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izraziti demokratsko i Ustavom zagarantovano pravo da, zajedno sa građanima, izraze nezadovoljstvo.

"Došlo je do prekrajanja izborne volje građana od koalicije Crno na bijelo, koja tvori novu većinu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS)", naveo je Martinović.

Prema njegovim rečima, taj čin je suprotan Ustavu, izbornoj volji i svim demokratskim principima.

Demokratama će se na protestu pridružiti i Demokratski front, potvrdio je u utorak uveče jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, gostujući na Adria televiziji. Mandić je rekao da su protest zakazale Demokrate, ali da će im se Demokratski front pridružiti i na taj način iskazati solidarnost u nepravdi koja se dogodila smenom predsednika parlamenta Alekse Bečića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.