Izvor: RTS, 23.Avg.2013, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bebi oprema, povraćaj samo za račune od 1. januara

Povraćaj PDV-a za bebi opremu i dalje nije moguć za stvari kupljene pre 1. januara 2013. od kada se primenjuje ta zakonska odredba, saopštila Poreska uprava.

Poreska uprava je saopštila da i dalje nije moguć povraćaj poreza na dodatu vrednost za opremu za bebe,  za stvari kupljene pre 1. januara 2013. godine, od kada se primenjuje ta zakonska odredba.

Odlazeći ministar finansija Mlađan Dinkić naložio je juče direktoru Poreske uprave Ivanu Simiću da se omogući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povraćaj PDV-a i za bebi opremu kupljenu pre rođenja deteta, ali je Uprava danas istakla da se ne može priznati pravo na refundaciju tog poreza za račune pre 1. januara 2013.

Podnosioci zahteva za refundaciju PDV-a kojima nisu uzeti u obzir računi pre rođenja deteta potrebno je da dostave dopunu zahteva za refundaciju PDV.

Kako je navedeno, organizacione jedinice Poreske uprave Srbije su od danas već upoznate sa izmenama po kojima se priznaju i računi pre rođenja deteta i obavezne su da postupe u skladu sa tim.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.