Dinkić: Ispraviti tumačenje zakona

Izvor: B92, 22.Avg.2013, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Ispraviti tumačenje zakona

Beograd -- Mlađan Dinkić traži da se ispravi tumačenje zakona prema kome Poreska uprava odbija da vrati PDV za bebi opremu koju su roditelji kupili pre rođenja deteta.

Odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da je direktoru Poreske uprave Ivanu Simiču dao nalog da se ispravi tumačenje zakona prema kome Poreska uprava odbija da vrati PDV za bebi opremu koju su roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kupili pre rođenja deteta.

"Dao sam nalog Simiču da odmah isprave to nakaradno tumačenje zakona, koje je očito smislio neki birokratski mozak u Poreskoj upravi", objavio je Dinkić na svom tviter profilu.

Prema pisanju "Blica", mnogi roditelji koji su opremu za bebe kupili pre rođenja deteta iznenadili su se što se ne dobija povraćaj PDV-a jer se period u kojem se može refundirati iznos PDV-a računa od momenta rođenja bebe.

U Poreskoj upravi, prema pisanju tog lista, naveli su da je refundacija PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe regulisana Zakonom o PDV-u i Pravilnikom o postupku ostvarivanja prava na povraćaj PDV-a, kao i načinu i postupku refrakcije i refundacije PDV-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić: Ispraviti tumačenje zakona

Izvor: B92, 22.Avg.2013

Beograd -- Mlađan Dinkić traži da se ispravi tumačenje zakona prema kome Poreska uprava odbija da vrati PDV za bebi opremu koju su roditelji kupili pre rođenja deteta...Odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da je direktoru Poreske uprave Ivanu Simiču dao nalog da se...

Nastavak na B92...

Povraćaj PDV i za bebi opremu kupljenu pre rođenja deteta

Izvor: NaDlanu.com, 22.Avg.2013

Odlazeći ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić naložio je direktoru Poreske uprave Ivanu Simiču da se omogući povraćaj PDV-a i za bebi opremu kupljenu pre rođenja deteta...„Čitam danas u Blicu i ne mogu da verujem, da poreska uprava odbija da vrati PDV za bebi opremu koju su roditelji...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.