Vraćaju PDV za bebi-opremu kupljenu pre rođenja

Izvor: Blic, 23.Avg.2013, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vraćaju PDV za bebi-opremu kupljenu pre rođenja

Roditelji koji su kupili opremu za bebe pre rođenja deteta iznenadili su se što se povraćaj poreza na tada kupljenu robu ne dobija, jer se refundacija regulisana Zakonom o porezu na dodatu vrednost i Pravilnikom o postupku ostvarivanja prava na povraćaj PDV računa od rođenja deteta.

Bivši ministar finansija Mlađan Dinkić ovim povodom oglasio se na društvenoj mreži Tviter i napisao da ne može da veruje da poreska uprava odbija da vrati PDV za bebi-opremu koju su roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kupili pre rođenja deteta. Dinkić je nakon toga i dodao “dao sam nalog Simiču da odmah isprave to nakaradno tumačenje zakona, koje je očito smislio neki birokratski mozak u poreskoj upravi”.

Da li će ovo pravilo biti promenjeno na Dinkićevo insistiranje ostaje da vidimo, a i iz roditeljskih udruženja kažu da pravilo o kupovini robe pre rođenja nije eksplicitno navedeno i da je to nešto što treba ispraviti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Povraćaj PDV-a za bebi opremu samo od 2013.

Izvor: Mondo, 23.Avg.2013

Povraćaj poreza na dodatu vrednost za opremu za bebe i dalje nije moguć za stvari kupljene pre 1. januara 2013. od..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.