Krenuli subvencionisani krediti

Izvor: B92, 07.Jun.2014, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krenuli subvencionisani krediti

Beograd -- Poslovne banke počele su da primaju zahteve i odobravaju subvencionosane kredite za održavanje likvidnosti i finansiranje trajnih obrtnih sredstava u 2014.

Među bankama koje su počele da primaju zahteve za te dinarske kredite koji se odobravaju po kamati od 5,45 odsto godišnje su najveća domaća banka Inteza u Srbiji, kao i Komercijalna banka, Kredi agrikol (Credite Agrikole) banka i Prokredit (Procredit).

Kako je navela najveća domaća banka, Inteza, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maksimalni rok otplate je do 18 meseci, a u to je uključen i grejs period do šest meseci.

Najveći iznos subvencionisanih kredita je za preduzetnike i mikro preduzeća iznosi 10 miliona dinara, za mala preduzeća 100 miliona dinara, za srednja preduzeća 400 miliona dinara, a za velika preduzeća 500 miliona dinara, navela je Banka Inteza u Srbiji.

Komercijana banka je objavila da je do 4. juna primila 650 zahteva za korišćenje subvencionisanih kredita u ukupnom iznosu od pet milijardi dinara, od čega je do tog datuma bilo odobreno 30 kreditnih zahteva u ukupnom iznosu od 437 miliona dinara.

Kredi agrikol banka je istakla da svi klijenti iz segmenta malih preduzeća i preduzetnika koji se odluče za subvencionisani kredit te banke imaju mogućnost podnošenja zahteva za viza biznis kreditnu karticu koja će im biti na raspolaganju bez godišnje članarine, bez troškova održavanja i bez troškova obrade zahteva.

U saopštenju Prokredit banke, kao banke koja je svake godine aktivno učestvovala i ostvarivala dobre rezultate u podršci privrednicima putem subvencionisanih kredita, navodi se da je postala jedna od prve tri banke sa najvećim učešćem u Programu subvencionisanih kredita razvijenim od Ministarstava finansija i privrede poslednjih godina.
Pogledaj vesti o: Banca Intesa

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banke počele da odobravaju subvencionisane kredite

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2014

Poslovne banke u Srbiji počele su da primaju zahteve i odobravaju subvencionosane kredite za održavanje likvidnosti i finansiranje trajnih obrtnih sredstava u 2014. u skladu sa Uredbom Vlade Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Rešenje za dug i bez suda

Izvor: Politika, 08.Jun.2014, 11:52

Zakon o sporazumnom finansijskom restrukturiranju omogućava dužnicima da izbegnu stečaj, a poveriocima da dođu do svog novca, bez predugih i skupih sudskih sporova..Na sve teže prilike u privredi vlada Aleksandra Vučića odgovorila je ponovnom ponudom subvencionisanih kredita. Banke će od države...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.